Vuodenvaihdekin on nyt sitten takana. Hiukan etukäteen pelkäsin miten Elli reagoisi rakettien paukkeeseen. Täällä taisi ensimmäinen raketti paukahtaa vasta puoli viiden aikaan (ip), oikein ihmettelin kun aina ennen on paukkunut jo hyvissä ajoin. Ei tainnut tytsy ensimmäisiin raketteihin edes reagoida mitenkään. Taisimme olla leikin tuoksinnassa. Elli nukkui iltanokoset ja kävimme pienellä lenkillä isännän kanssa, eikä se ollut herännyt sillä aikaa. Laitoin tosin radion päälle melko isolle, poju nörtteili tietokoneella (hurisee) ja telkkarikin oli päällä. Kyllä se rakettien pauke aina silloin tällöin yltyi niin, että Elli heräili ihmeissään monta kertaa. Mutta kun katselin vaan tyynen rauhallisena töllöä niinkuin en olisi kuullut mitään ihmeellistä, niin Elli jatkoi uniaan. Annoin sen nukkua siinä taittopatjalla sänkyni vieressä lattialla kun normaalisti vien sen omaan sänkyynsä viereiseen huoneeseen. Aamuyö nukuttiinkin ihan hyvin ja taidettiin herätä vasta puoli kahdeksan aikaan kun normaalisti herätään viiden-kuuden aikaan.

Välipäivinä tein Ellille taas uuden palttoon. Lainasin sukulaisen chihun takkia ja piirsin siitä kaavat. Ellin kommentointi uuteen takkiin oli tämä:

Tytsy juoksi olkkarin lattialle, patjalle ja heittäyty pötkölleen siihen tyyliin "mähän en tästä lähe mihinkään ennenkuin irrotat mut tästä pakkopaidasta". Eihän sitä voinut kuin nauraa maha kippurassa. Ja mähän sentään ompelin siihen heijastimetkin. Oli vissiin väärän värinen kun oli ruskea. Tosin tassuthan Ellillä kaikkein ekaks jäätyvät. Kasvattajan (hän piti itse yhden pennuista) kanssa juteltiin tuosta ulkoilusta ja hän kertoi käyvänsä muutaman sadan metrin lenkillä koissun kanssa. Pihalla ollaan kyllä käyty ja tuntuu että kerta kerran jälkeen se pystyy olemaan hieman (mutta vain hieman) pidempiä aikoja pihalla. Jos on satanut lunta niin tassut palelee miltei heti. Tekis kyllä mieli mennä vähän lenkkeilemäänkin, mutta mutta... meidän ensimmäinen koiramme kuoli puolitoista vuotiaana parvovirukseen, ja tuossa meidän tiellä kulkee paljon koiria, kusta ja paskaa riittää. Ja Ellillä tuntuu menevän kaikenlaista sopimatonta suuhun. En taida ainakaan ennen rokotuksia. Tänään tuli muuten ekat pissatkin pihalle. Kyllä sai Elli kehuja. Naama lumessa:

Tässä vielä mallia häränkorvan järsimisestä:

Tässä vielä viime vuoden viimeinen ostos, isännän uusi toinen silmäterä, Ellihän on se ykkönen: