Viime maanantaina Elli pääsi ekaa kertaa autoilemaan kun lähdimme käymään Porissa asioilla. Tai oltiinhan me jo keran pienellä lenkillä, mutta Elliä itkutti koko matkan emmekä sitten viitsineet pidemmälle mennäkkään. Liekö sitten johtunut siitä, että Elli pääsi etupenkille syliin kun aiemmin olimme olleet takapenkillä, mutta tällä kertaa Elliä ei pahemmin itkuttanut. Autoliikkeen pihalla Elli ihmeteli autojen vilinää viereisellä tiellä, mutta tuli kuitenkin pikkusen kävelemään. Joka ohimenevä auto piti pysätä ihmettelemään. Pissatkin onneksi tuli pihalle.

Samalla reissulla kävimme sitten kyläilemässä Toukarilla isännän veljien luona. Eka paikassa olimme vain pihalla hetken ja jatkoimme vielä extempore toiseen paikkaan, missä Elli kävi sisälläkin. Siellä sitä sitten oli ihmettelemistä ja keittiö, jossa olimme piti kiertää ja tutkia moneen kertaan. Vihdoin vaavi väsähti jalkojeni juureen. Illalla olikin sitten masu vähän pipi, ja pelkäsin että Elli oli saanut jonkun pöpön reissulla. Se haki ja haki paikkaa ja yritti vääntää. Ensin ei meinannut tulla millään, ehkä syynä oli se, että yritin kytätä sitä niin että olisin vienyt sen pihalle hädän hetkellä. Sitten kun vihdoin onnistui, niin tuli monta läjää jotka oli toinen toistaan löysempiä. Pääteltiin sitten että taisi olla A-piimän vika, jota olimme antaneet ekaa kertaa ja ehkä vähän liikaakin, eikä masu ollut tottunut siihen. Seuraavana aamuna tytsi oli jo kunnossa.

Tänään olimme sitten ekoilla rokotuksilla. Elli oli vähän vikurilla päällä ja saimme hieman pidellä sitä aloillaan jotta eläinlääkäri (=ell) saisi tutkittua ja rokotettua sen. Kaikkia olisi pitänyt päästä nuuskimaan ja tutkimaan. Piikkiä Elli ei vinkaissut yhtään ja ell antoi Ellille lopuksi pienen keksin. Painoa oli tytsille kertynyt 3,5 kg. Kysyin ell:ltä onko se liian painava, kun koko ajan pelkään antavani sille liikaa, mutta hän sanoi sen olevan juuri hyvän kokoinen. Autossa Elli ei taaskaan vinkunut, mutta sen verran piikki varmaan väsytti, että nukahti melkein heti syliin kun auto lähti liikkeelle.

Iltapäivällä tytsi oli taas ulkona isännän kanssa ja näkyi olevan sen verran lystiä, että otin järkkärillä kuvia ikkunan läpi. Tässä kuvasatoa:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PS. Otsikkoon viitaten sitä vauhtia piisasi siis ulkona riehuessa ja vaarallisia tilanteita olivat kai se mahavaiva silloin maanantaina ja nyt tänään ell:ssä käynti, ainakin Ellin mielestä (piikki pyllyyn).