Koska Elli on jo iso tyttö, päätin vaihtaa blogin nimen. Pikku-Elli ei mielestäni enää sovi kun Ellistä on kasvanut jo iso neitokainen. Mietein hetken aikaa mikä blogille nimeksi. Isäni kiusoitteli minua nuorena tyttönä sanomalla neiti Impi Umpilampi. Ajattelin nyt sitten siirtää nimityksen Ellille kun en parempaakaan tähän hätään keksinyt. Tämä on siis edelleen se sama blogi jota Pikku-Ellille aloin pitämään. Samalla vaihdoin taustakuvan paremmin sopimaan Ellin tämän hetken tilanteeseen, eli kiima-aikaan :) Tosin tarkkasilmäiset ovat saattaneet huomata sen aiemminkin vaihtuneen. Pitänee varmaan kohta taas vaihtaa taustakuvaa, kun kiima-aika loppuu ;)

Kun ostin tämän tietsikan, ostin samoihin aikoihin saunalahden mokkulan ja irtisanoimme laajakaistan. Arvelin mokkulalla pärjääväni. Vaan kuinkas kävikään. Mokkula toimi 3G verkossa erinomaisesti koeajan eli kaksi viikkoa, minkä jälkeen vaikeudet alkoivat. Kun olin hetken, noin vartin ollut netissa putosin sieltä pois. Tämä toistui aina vaan ja soitin vihdoin vikailmoitusnumeroon. Siellä luvattiin korjata asia ja kun tuli ilmoitus että nyt toimii, niin toimihan se, n. puoli tuntia. Onneksi neuvoivat menemään 2G verkkoon. Se on kuitenkin hitaampi, mutta sitkeästi sieltä sitten olen mm. päivittänyt näitä sivuja. Aina silloin tällöin kokeilin 3G verkon puolella ja aina sama juttu. Joko sinne ei päässyt ollenkaan tai putosi kohta pois. Soitin uudelleen parin viikon päästä edellisestä ja veikkasivat sen johtuvan mokkulan ja verkon välisestä kommunikaatiosta, hoitavat kuulemma asian. Joo, tällä kertaa taisi onnistua 15 min. surffailut. Viimein eilen taas kyllästyttyäni etana-verkkoon soitin kolmannen kerran sinne tukipuhelimeen. Kerroin taas kuten aiemmillakin kerroilla, että pojan luona Porissa mokkula toimi omassa koneessani 3G verkossa moitteettomasti kokonaisen tunnin. Enkä pudonnut netistä vaan tulin vapaaehtoisesti pois. Samoin käy pojan mokkulalle (saunalahti sekin) meillä kuin omalleni, eli ei pääse mihinkään. Eli vika ei voi olla koneessani tai mokkulassa, kun toisessa paikassa pääsee ja toisessa ei, kahdella eri mokkulalla ja koneella testattuna. Mies luurin toisessa päässä sanoi tutkivansa tilannetta ja soitti sitten myöhemmin minulle, että nyt on sellainen tilanne havaittu, että kapasiteetti ei riitä tällä alueella, eikä siihen ole edes lähiaikoina muutoksia tulossa. Kiitos vaan saunalahti! Saan kuulemma vielä palauttaa mokkulan, vaikka koeaika on jo ajat sitten umpeutunut. Sanoin, että ei sitten tartte lähetellä laskujakaan, on tää siks vertta hermojen päälle käyvää touhua ollut. Ihmettelen kyllä silti vieläkin sitä kapasiteettiongelmaa, miksi se oli vain minulla, kukaan muu ei kuulemma tältä alueelta ole valittanut. Eikös ongelmia luulisi tulevan vasta viimeiselle verkkoon pyrkijälle. Itselle kävi aina samoin vuorokaudenajasta riippumatta. En uskoisi että olisin aina ollut se viimeinen. Eivät vaan keksineet mitään parempaakaan syytä.

Tässä saattaa nyt sitten tulla pienoinen blogihiljaisuus, mikäli en heti saa uutta yhteyttä järjestettyä, katsotaan. Tai sitten olen taas huomenna täällä. Lähdenkin tästä kohtapuoliin mokkulanpalautus-operaatioon.