Pistetäänpä tähän nyt sekalaista sälää. Aluksi vaikkapa VINKKI uusien pottujen kuorimiseen. Itse en ainakaan aina saa pelkästään pesemällä uusia peunoita kuorittua. Teepäs näin:


Tarvitaan peruna ja jonkinmoinen "työkalu" tässä olen käyttänyt pientä veistä. Ei ole väliä kumminpäin käytät veistä (terää vai hamaraa) kunhan kahvapuoli on kädessäsi. Työkaluna voi olla myös vaikkapa pikkulusikan varsi tms., työ käy aivan yhtä hyvin. Ja peruna todellakin on uusi, vaikkei se kyllä siltä näytäkkään.


Ota peruna toiseen käteen ja työkalu toiseen raaputa sillä peukalon suuntaan. Siis vähän samalla tavoin kuin kuorisit keitettyjä kuoripäälisiä vanhoja pottuja. Ikävä kyllä pottuja oli hankala kuoria kun kamera oli toisessa kädessä. Niinpä kuvassa peruna ei ole kädessäni vaan vadissa toisten perunoiden päällä. Hehheh olipa varsinainen vinkki. Jokainenhan nyt osaa uudet potut puhtaaksi pesaista, paitsi minä. Tunnustan. Siksi käytän moista tekniikkaa. Veitsen terällä voi myös kaivertaa kurat ja huonot kohdat pois.

Elli piilotti eilen luunsa kukkapenkkiini joten seuraavaksi pari kukkakuvaa:


Mikä lie lilja?


Punainen pioni.


Valkoinen pioni.

Löysin pari kivaa rättiä varastoistani:


Silmälasienpuhdistuspyyheessä on kiva tinttikuva.


Äitini kerää kalenteripyyheitä, ja löysi joskus kätköistään tämän suloisen karkkaripyyheen. Hän antoi sen sitten minulle, ihanaa, kiitos äiti. Kalenteri on vuodelta 1986 eli vuodelta jolloin aloimme mieheni kanssa seurustella.

Sitten vielä pari kuvaa itse "blogistista":


Uni tulee patjojen välissäkin.


Kerran Elli oli hypännyt keinuun nukkumaan luvatta.


Juhannuksen alla korjailin rispaantuneita matonpäitä. Ellihän tuli heti auttamaan.