Olin juuri bongannut Annamarin blogista haasteen, jossa pyydettiin listaamaan suosikkikoirarotuja, kun havaitsin, että Alma oli haastanut minut henk.koht. mukaan listailemaan niitä rotuja. Ei varmaan tarvinne mainita, että tämän hetken number one on mäyräkoira, eritoten karkkarimäykky! Eikä vähiten sen vuoksi, että Elli on harvinaisen kiltti mäykyksi. Kuvia löytyy yllinkyllin blogista joten en nyt tähän laita niitä erikseen. Haaste menee näin:

 

Esittele, postauksen muodossa, 5-15 suosikkikoirarotuasi, joko tämän hetkistä tai kautta aikojen. Saat perustella valintasi tai olla perustelematta. Mukavaa olisi, jos haastaisit muutaman bloggaajan mukaan, mutta jos ei huvita, niin ei sekään haittaa. ;D
 
 

Nämä omat valintani eivät välttämättä ole suosikkijärjestyksessä ja alkaa kakkosesta, sillä Ellihän on se ykkönen:

2. Beagle

 
Kapu pentuna.


Hups, väärä kuva ;) Kapua kutsuttiin Babeksi, se kun oli varsinainen ahmatti!


Kapu pentuna

Ei liene vaikea arvata, että Kapuhan se siinä on. Mainio lenkkeilykaveri, senverran osasi jänestä ajaa, että auton valokiilassa juossut pupujussi sai korviahuumaavat haukut. Kun päästettiin ulos ajamaan, meni lähimmän puskan juurelle ja nosti kinttuaan, minkä jälkeen hyppäsi autoon valmiina jatkamaan taas pupujussinajoa autosta käsin! Alimpaan kuvaan on eksynyt äitini koira, Lyyli, pentuna, josta päästäänkin seuraavaan rotuun.

3. Suomenlapinkoira


Lyyli


Lyylin edeltäjä, Lilli


Naapurin pentu.

Pörröisyys viehättää!

4. Labradorin- ja kultainennoutaja


Ropsu esikoisen kanssa.


Kuva netistä.


Kuva netistä.

Ennen Kapua meillä oli Ropsu. Ihana tottelevainen ja lempeäluonteinen koira. Mahtava uimari. Luotettava, uskollinen ystävä. Lapsenvahti.

5. Westie l. Valkoinen Länsiylämaan terrieri


Kuvassa Rilla, jonka lainasin luvatta (anteeksi) Annamarilta

En osaa sanoa mikä näissä viehättää, kauneus? Ystävättärellä, tai oikeastaan hänen tyttärellään on Nilla, joka myös on vilahtanut täällä blogissa. Nilla on oikein ihastuttava Westie.

6. Sekarotuinen Suomenpystykorva


Ressu pentuna.


Ressu kosioreissulta palanneena.


Putsi

Kuvista puuttuu Puppe, laitan jos löydän hyvän kuvan jostain.
Sekarotuinen siksi, että meillä on sellaisia lapsuudessani ja nuoruudessani ollut. Jollei itsellä, niin mummulla, kuten Putsi ja Pirre. Sekarotuinen myös siksi, että siinä pitää olla valkoista, mikä kai ei kuulu puhdasrotuiseen pystikseen. Katsokaa nyt tuota Ressun kuvaa vaavina, eiks oo söpö, vaikka äidin aamutossu onkin siinä menossa parempiin suihin. Ressun sain 14-vuotiaana, kun muutimme vanhempinemme tähän taloon, missä nyt asumme oman perheeni kanssa.

7. Samojedi


Kuva netistä.

Kaunis puhtaanvalkoinen koira.

8. Keeshond


Kuva netistä.

Serkullani oli joskus tällainen, Nanna nimeltään. Ihana pörröinen koissu.

9. Nöffi l. Newfoundlandinkoira


En muista nimeä.

Kaverilla oli joskus musta Nöffi, joka sai läjän pentuja joista kuvassa on yksi jo vähän isompana. Kiltti kuin mikä.

10. Irlanninsetteri


Kuva netistä.
 

Irlanninsetteriä halusin kans yhteenaikaan. Se on niin jumalattoman kaunis ja uljas koira.

11. Chihuahua


Minullakin tähän on vain yksi syy: Unski

12. Afgaaninvinttikoira


Kuva netistä.

Nuorempana olisin halunnut tällaisen. Sillä on niin ihana pitkä karva, sitä olisi ollut ihana harjata, vaan kuinka kauan olisin jaksanut?

13. Lassie


Kuva netistä.

Lassieta on tullut kakarana vahdattua TV:stä ja tietysti olisin sitten itsekin halunnut niin ihanan ja rohkean ja toimeliaan ja... koiran.
Mikä on pyromaanin lempifilmi? - Lassie palaa kotiin.

14. Shar Pei


Kuva netistä.

Emmää ikänä tämmöstä oo halunnut, mut onhan tää hauskan näköinen kasvuvaroineen pentuna.

15. Sekarotuinen spanieli


Kalle oli tätini iki-ihana koira jota kävin lomilla hoitamassa Ikaalisissa silloin kun meillä ei itsellä ollut vielä koiraa. Ressu tuli kun Kalle oli jo muutaman vuoden ikäinen.

Näistä roduista on vieläkin sellaisia, joita voisin harkita joskus ottavani: irlanninsetteri, westie, sekarot. suomenpystykorva ja tietenkin mäykky! Valitettavasti joukkoon on eksynyt pari sekarotuista, mutta ne nyt vaan kuuluu mun listaani, vaikkei alkuperäinen tarkoitus kai niin ollutkaan.
Heitänkin tästä sitten haasteen parille blogistille. Olisin heittänyt Evellekin (Doris), mutta hänet oli jo haastettu :)

 Mäyräkoira Myrskyn pihapiiri

 Ihmisiä mäyräkoiran nurkissa

(MUOKS) Hups, nyt vasta huomasin, että Maria olikin jo haastettu Annamarin toimesta, tuli sitten tuplahaaste ;)
Laitetaanpas vielä:

 Mission Imbossible: Mäyräkoira

 Maastonakin päiväkirja