Heräsin yöllä jo ennen kahta. Yritin saada uudelleen unenpäästä kiinni. En onnistunut. Sitten jo isäntäkin tuli pitkäksi vierähtäneestä iltavuorosta kotiin. Taitaa olla tämän päivän vapaalla, kun oli jo toinen kerta tällä viikolla. Niin hän on silti usein iltavuorossa tehnyt. Ellikin heräsi isännän tuloon ja kohta nousin itsekin vessaan. Kävin sitten Ellin kanssa hiukan käppäilemässä pihalla. Se pissasi ja kyykkäsi isompaakin asiaa varten, mutta säikähti kun kröhäisin kurkkuani auki, eikä enää suostunut asioitaan toimittamaan. Ei vaikka kuinka yritin. Palailtiin sisään ja Elli viurusi luutaan jonka illalla nostin pois sen ulottuvilta. Annoin sen sille ja rauha palasi maahan. Kun en muutakaan keksinyt, aloin surffaamaan.

Eilen jo luin Satakunnan Kansan sivuilta, että lähistöllä oli mäyräkoira pudonnut johonkin luolaan ja että siitä oli tullut pelastustehtävä. No tietysti minun tuli surku, olihan kyseessä nimenomaan mäyräkoira. Isännällekin tuskailin, että saadaankohan mäykky elävänä ihmisten ilmoille. Ellille sanoin, että turha on sitten mihinkään luoliin ängetä, ettäs tiedät! Äipän sydän pakahtuisi! En kuitenkaan uutisen takia yöuniani menettänyt. Isäntä sitten heitti vielä ennen nukkumaanmenoaan, että pötkö on pelastettu! Minä sekavana, että mikä ihmeen pötkö? "No nakki pois burgerin välistä". ??????? "No se mäyräkoira!" Sitten vasta mullakin välähti, niin SE mäykky, joka sinne luolaan putosi. Ja sen nimi on Pötkö, ilmeisesti. Hän oli yöllä lukenut iltiksen sivuilta asiasta. Ja tietenkin minun piti itsekin sitten käydä tarkistamassa tilanne iltiksen sivuilta. Ja kukas kumma se siinä kuvassa keikkuu - naapurin palomiessetä tietenkin. Vähän toisaalta harmitti jokuset kommentit, joita siinä muutaman luin SK:n sivuilta. Siis että yhteiskunnan varoilla pelastetaan jne. Nämä ihmiset on ilmeisesti lemmikittömiä, eivätkä tajua millaista murhetta tälläinen tapaus omistajalleen aiheuttaa. Pelastetaanhan välillä esim. lehmiäkin ojasta, no nehän ovatkin tuotantoeläimiä. Myös hevosia pelastetaan, eivätkä ne ainakaan kaikki ole tuotantoeläimiä. Ja kissoja puuista. Ja joutsenia jäistä. Mutta tuosta Pötkön pelastamisesta vielä sen verran, että kyllä siihen melko järeää kalustoa tarvittiin, kun kaivuri avuksi otettiin. Mutta pääasia, että Pötkö pelastui!

Muoks!
SK:n paperiversiosta luin vielä aamulla, että eivät ne kustannukset taida ihan vähiin jäädä. Pelastustoimiin osallistui lehden mukaan toistakymmentä palomiestä. Lisäksi tarvittiin kaivinkone, joka joutui kaatamaan n. kilometrin matkalta puita päästäkseen paikalle. Kaivuri sitten sai nostettua lohkareen sivuun, jotta Pötkö saatiin ylös. Lehden mukaan maanomistajalta lähtenee ISO lasku, tiedä sitten meneekö se yhteiskunnalle vai koiran omistajalle.
Lehdessä vielä: Eläimet ovat lainsäädännön mukaan omaisuutta, mutta myös eläinten elämä on arvokas. Välillä kuulee kysyttävän, eikö palokunnalla ole tärkeämpää tekemistä kuin pelastaa eläimiä, mutta vaatimattominkin lemmikkieläin voi olla omistajalleen erittäin tärkeä, Satakunnan pelastuslaitokselta muistutetaan.


Loppukevennykseksi vielä kuva meidän pötköstä!
Elliähän sanotaan toisinaan pötköksi tai pötkyläksi :D


Täytyi nyt vielä tämäkin risainiostos tänne tunkea.

Toisinaan, yleensä kesäksi, etsitään joku älytön tavara kaappiin pölyttymään. Mm. perunankuorimahanskat oli sellaiset, niillä ei ollut mitään virkaa. Isäntä kyllä alussa tykkäsi niillä pestä uusia pottuja, mutta mun kädet ei kestänyt niitä. Ei sentään ihottumaa tullut, vaan kädet yksinkertaisesti kipeytyi, kun yritin niillä hieroa pottuja puhtaaksi. Myöhemmin kun olin ne jo hävittänyt, tuli mieleeni että ne olisi voineet olla hyvät kutisevaa nahkaani hieroessa ;) No nyt sitten löytyi tuollainen appelsiiniteline, jota kokeiltiin omenoilla (+satsumalla). Ei noi omenat nyt niin hyvin siinä sitten vierineet, kuin olisi voinut luulla. Ehkä appelsiinit pyörivät sitten paremmin. Tää löytyi taannoin Porin lopettamassa olevasta Hintakaaresta poistomyynnistä 60% alennuksella. Oliskohan hintaa ollut sitten joku pari - kolme euroa. Hintakaari on ostanut Talousmarkan, jonka nimi muuttuu sitten Hintakaareksi, kunhan saavat sieltä vanhasta paikasta ensin myytyä roinat pois. Tämä näin älä osta mitään -päivän kunniaksi ;)