Olen tässä päivänä muutamana korjaillut rikkimenneitä tai muuten epäsopivia vaatteita oikein urakalla ja samalla tein Ellille pari heijastinliiviä lisää kun se ainokainen on nykyään aina kurassa. Mallin otin röyhkeästi Hauhaun S-koon liivistä, jollaisen ostin Ellille joskus alkusyksyllä. On se täällä ennenkin ollut esillä. Tein taannoin Ellille sateenkestävän manttelin fleecevuorilla. Vuori on isännän vanhasta fleecetakista saksittu ja päälinen on muistaakseni PUL-kangasta, kaiketi kestoilijat tekevät siitä vauvoilleen vaippoja! Pitäisköhän munkin tehdä Ellille pari vaippaa - juoksut varmaan alkavat kohta ;D Niin siitä mantelista tuli hiukan epäsopiva ja heitin sen aluksi kyllästyneenä nurkkaan. Katselin sitä siinä sitten muutaman päivän, kunnes päätin korjata pahimmat kohdat. Nyt se on huomattavasti parempi, mallineitonen vaan ei ollut kovin yhteistyöhaluinen.


Niin, mähän en sitten liiku metriäkään.


Kangas oli yksiväristä pinkinpunaista, ompelin kylkiin ja eteen kaulan alle heijastinraidat. Kaulaosa resoria, mikä ei välttämättä pidä sadetta. Tämä oli yksi korjattava kohta, aluksi tein samaa PUL-kangasta ja fleeceä olevan kauluksen, mut siitä ei tullut hyvä joten pakko oli jotain keksiä. Resorissa on myös remmireikä. "Olkapäistä" otin vähän vinottain sisään, sillä kangas jäi ikävästi höröttämään etutassujen kohdalta, ja tämä korjasi asian. Myös tuon kiinnityssysteemin korjasin kun aluksi se oli tarrakiinnityksellä niin, että mahakpl jäi selkäkpl:n alapuolelle. Poistin tarrakiinnitykset ja laitoin tilalle tuollaisen heijastinnauhan joka tosin on myös tarrakiinnityksellä. Erona on vain se, että se on nyt päälipuolelta kiinni, eikä näytä vain joltain selkään heitetyltä loimelta. Takatassujen kohdalle ompelin sisäpuolelle kumilenksut. Ehkä seuraava työ on sitten jo parempi, kun tietää mistä kaavaa pitää korjata. Talvipalttoo vielä täytyisi tehdä, sitä inspiraatiota odotellaan ;) Vaikea saada hyvää kuvaa, kun Elli luimistelee vaatteita. Mutta huomattavasti helpompi saada päälle kuin haalari. Toista tassua kun laittoi punttiin, oli se jo saanut ekan tassun rimpuiltua puntista. Olen toistaiseksi luopunut sadehaalarin käytöstä.


Sadelenkin jälkeen löytyi kuonolta pari pisaraa ja tukka oli märkä, mutta kroppa oli melkos kuiva!


Tässä vielä noi heijastinliivit, alimpana tuo malliliivi. Värit on vaan vähän vääristyneet. Keltainen on muuttunut vihertäväksi ja oranssista on tullut punaisempi kuin alkuperäisestä. En viitsinyt ruveta tassukuvioita ompelemaan, vaan vedin vaan pari heijastinraitaa sivulta peräpäähän. Reunat kantattu heijastinnauhalla. Kaulalle pistin enemmän heijastinta kuin alkuperäisessä. Kangas vaan on jotenkin kylmemmän tuntuista kuin alkuperäinen ja harkitsenkin fleecevuorin laittamista niihin vielä näin jälkikäteen.


Lenkin jälkeen onkin mukava tirsottaa tigru kainalossa takkatulen lämmössä ;D


No tulipa vielä otettua Kallon majakasta kuva. Oli vielä pimeää ja oli aika merenkäynti, mutta en saanut onnistumaan kalliolle lyövistä aalloista kunnollista kuvaa. Kuva näyttää mustavalkoiselta, vaikka onkin väriasetuksilla otettu.