Tuolla alhaalla on vielä pieni lisäys (vinkiksi niille jotka ovat tään jo lukeneet)


Hyvää Ystävänpäivää

Poikamme oli ala-asteikäisenä (1-3lk) seurakunnan järjestämässä kokkikerhossa innokkaana kokkipoikana. Ilmankos hänestä sitten tulikin ammatiltaan catering-kokki. Tämä resepti juontaa siis juurensa tuonne kokkikerhoaikaan ja sitä aina silloin tällöin teemme. Oma versiomme on hieman muuttunut vuosien saatossa, mutta pistän tuon perusohjeen tähän. Tää on sellainen suht nopeesti syötävä salaatti, sillä kurkku ja tomaatti on aika vetistäviä aineksia kermaviilin kanssa. Ne voi toki vaihtaa johonkin muuhunkin vähemmän vetistävään aineeseen. Suluissa pienellä on oma versiomme.

YSTÄVYYSSALAATTI

 • 1 kurkku
 • 2 omenaa
 • 2 tomaattia
 •    lehtisalaattia
 •    juustoa
 • 1 pss makaronia
 • 2 grillimakkaraa

  Kastike:
 • 1 prk kermaviiliä
 • ina sinappia
 • ina sokeria
 • ina suolaa

1. keitä makaronit. 
    (Välillä olemme käyttäneet ihan perusmakaroneja, välillä kuvioituja, välillä värjättyjä)
2. pese kurkku, omenat, tomaatit ja lehtisalaatti 
    (myös minitomaatit käyvät)
3. palottele juusto ja makkarat pieniksi kuutioiksi samaan kippaan kuin edelliset ainekset 
    (juustona meillä on leipäjuustoa, makkarana joko nakkeja tai kinkkukuutioita tms.)
4. lisää joukkoon jäähtyneet makaronit
5. Sekoita kastikkeen kaikki aineet keskenään ja sekoita salaatin joukkoon
    (itseltä unohtuu yleensä noi mausteet ja kermaviili kipataan sinällään joukkoon ja suola ripotellaan sitten perästäpäin)
6. Tee piparkakkumuotilla sydämmiä kurkusta ja laita salaatin päälle


YSTÄVIÄ TAPAAMASSA

Viime perjantaina Ukiin muuttanut ystävättäreni lähetti aamutuimaan viestin, että hän olisi vanhemmillaan käymässä, tulisinko kyläilemään. No tottakai, onhan se kiva nähdä pitkästä aikaa. Piti tietenkin varmistaa että todella sopii, sillä olin vasta parantumassa siitä lenssusta. Olemme olleet samalla kurssilla, ikänsä puolesta hän tosin voisi olla vaikka tyttäreni :) Eli Rimmiä, Kukkaa ja Papuahan Elli oli menossa treffaamaan. Ja minä Senjaa. Tässä vähän kuvia sieltä:


Elli Senjan sylissä


Rimmi Senjan sylissä


Elli sylissä, Rimmi rahilla


Mäyräkoira- ja boderterrierituijotusta.


Papu alla ja Kukka päällä :)


Kukalla oli upeita asusteita, mm. tämä luurankopaita...


...ja ulkoillessa tämä ihana hienonneidin villapaita. Tässä kuvassa myös näkyy tuo aiemminmainitsemani Ellin paidanpidennys. Ei kovin häävi kun en jaksnut samaa neulemallia, kun ei millään mennyt kohdalleen. Ihan vaan perusresori.

Elliä on aina hiukan pelottanut toiset koirat varsinkin jos niitä tapaa useamman kerralla. Niin kävi vähän nytkin. Elli luikki matalana pitkin nurkkia, mutta uskalsi sentään liikkua ja tutustua paikkaan vaikka välillä aina jähmettyikin jos toinen koira tuli liian liki. Papu piti Ellille komentoa ja oli varmaan valmiina puolustamaan Kukkaa. Vasta ulkona Elli uskalsi hiukan irrotella, kun olimme jo kotiinlähdössä ja ulkona oli enää ainoastaan Rimmi. Tuntuu, että yhden koiran kanssa kerrallaan Elli uskaltaa paremmin leikkiä jos sitä nyt sellaiseksi voi kutsua. Hyvä kokemus tämä kuitenkin oli varmasti Ellille, se kun on vähän samanlainen kuin minäkin: suuressa joukossa yritetään olla mahdollisimman huomaamaton, pienellä porukalla juttu luistaa paremmin.

 täällä ja täällä ja täällä lisää Rimmistä & kumppaneista

Alla vielä Senjan ottamia kuvia, jotka ovat kyllä huomattavasti parempia kuin omani. Pikkasen niitä rajasin, että tulis koirat paremmin esille. Myös tuo ihan eka kuva on Senjan ottama ja se olikin niin hyvä, että tein siitä tuon ystävänpäiväkortin. Kuvissa siis Rimmi Ellin kera.
Kiitos, Senja kuvista!

Lisäys:
Osallistuimme taanoin Doriksen synttärikisaan jossa lopulta kaikki voittivat jotain. Palkinto tuli tänään ikäänkuin ystävänpäivän kunniaksi perille. Tuhannet kiitokset siis Dorikselle ja kotiväelle! Hienon kattauksen olivat Dorren ekasta vuodesta tehneetkin.


Virallinen paketintarkastus.

Pientä herkkupalaa ja pikku pallo. Njami, toi ruskea liuska katos heti parempiin suihin.

KIITOS, Doris
T: Elli

PS. tosa alapualel o sit muute mu eiline jutskailuni  V