No, nyt kun en vieläkään ole saanut aikaiseksi luoda sitä käsityö- ja askarteluaiheista blogia, niin pistänpä pari tuotosta tänne esille. Olen hiljattain innostunut pujottelemaan helmiä nauhaan, siis kaulakoruiksi. Tietysti pitää tehdä vielä samaa sarjaa korvikset. Viikonloppuna etsiessäni mahdollisia helmikauppoja netistä, eksyin jollekin sivulle, jossa esiteltiin massasta itse tehtyjä helmiä. En nyt muista mikä sivu oli kyseessä, mutta innostuin niin, että kävin sitten tiimarista hakemassa Cernit-massaa. Ostin useampia värejä, niin ei tarvi alkaa maalaamaan. Eilen niitä sitten pyörittelin ja huh, oli se muovaileminen käsille kovaa hommaa ;) Valmiita helmiä taisi tulla 40-50, enkä käyttänyt kuin n. 1/4 yhdestä massaväristä. Näissä helmissä oli kolmea väriä: sinistä ja vaaleansinistä yhtä paljon ja valkoista puolet vähemmän. Ja kuten kunnon koruntekijän kuuluu, nimesin helmet Kotimaaksi. Minulla oli kaksi vaihtoehtoa nimeksi ja kysyin pojulta kumpi laitetaan. Koska Suomi ei ole enää Suomi, vaan EU, oli kotimaa kuulemma parempi vaihtoehto.

KOTIMAA- helmet:


Kuvassa vielä taikinana, leikkasin pieniä siivuja, joita sitten pyörittelin palloiksi, pikkukuvassa yksi palloista isonnettuna. Kun olin pyöritellyt pallot, pistelin niihin ohuella sukkapuikolla reiän keskelle. Pienien pallojen, ts. helmien halkaisija on n. 1 cm, isompien taitaa olla n. 2-2,5 cm. Rei'ityksen jälkeen laitoin helmet uuniin n. 120-130 asteeseen puoleksi tunniksi.


Uunin jälkeen helmet pestiin miedossa saippuavedessä, kuivattiin ja lakattiin. Jätin sitten lakattuna kuivumaan rautalangan pätkälle pujotettuna. Tällainen määrä niitä sitten tuli.


Kotimaa- rannerengas, kaulakoru ja korvikset.


Tässä vielä yksityiskohtaa. Välihelmien värijärjestyksessäkin sain isännältä apua, kun kysyin kumpi sopii paremmin, tuo nyt keskellä oleva sininen noihin isojen pallojen viereen kirkkaan helmen tilalle, vaiko näin. Näin oli kuulemma parempi. Lukkolaite on tuollainen kierrettävä, jengoilla varustettu.

Voin vannoa, ettei yksikään helmistä ole samanmoinen toisen kanssa. Ei väritykseltään, eikä muodoltaan, tuskin edes kooltaan. En usko, että yksikään on täysin pyöreä. Onpahan ainakin yksilölliset, isänmaalliset helmet. Pitäisinkö näitä itsenäisyyspäivänä? laugh

RÖYHELÖHUIVI:

Viikonloppuna lähdimme taas extempore käymään Tuurin kyläkaupassa. Mukaan sieltä tarttui kaikennäköistä pientä sälää. Mm. nämä langat:


En varsinaisesti ollut suunnitellut röyhelöhuivin tekoa, mutta kun äitini oli ostanut tuontapaista "lankaa", ja yritettiin sitten väsätä sitä hänen huiviaan siinä paremmin onnistumatta, päätin, että kyllä se vielä onnistuu. Tuurissa oli nämä langat 3,95 € / yksi 100 g: n kerä. Ostin varmuudeksi kaksi kerää, kun en tiennyt paljonko sitä tarvitaan. Äiti oli ostanut huomattavasti kalliimpaan hintaan kaksi 50 g:n kerää.. No sitten netistä etsimään ohjetta ja löytyihän sellainen: 
Tällainenhan siitä sitten syntyi.
Kaksi huivia valmistui siis kolmessa päivässä. Toisen annoin äidille, toisesta en vielä tiedä mitä sille tapahtuu. Pidänkö itse vai annanko jollekulle. Ei se ainakaan mulle sovi kun pönköttää ison vatsani päällä niin ruokottomasti. :(

 
Olin jo aiemmin ostanut Lidlistä tuon flexi-taluttimen. Lähinnä kai heijastimien ja kakkapussitelineen takia. Heijastimia oli itse kelassa molemmin puolin, sekä myös tuossa sisäänkelautumattomassa osassa. Hmm. olishan siinä sisäänkelautuvassakin piuhassa voinut heijastin olla. Hintaa taisi olla 7,90 €, eli ei kovin kallis. Katsotaan nyt sitten kauanko kestää. Ettei vaan olis ollut kolmen vuoden takuu, niinkuin Liiterissä yleensä. Tuurissa sitten katselin että nuo värilliset pussit varmaan sopis tähän telineeseen ja juu, ihan olivat passeleita.

No saihan se Elli nyt muitakin tuliaisia; mm. solmuluita ja liuskoja, sekä:


...Paavon, jota tässä huimasti huisputetaan. Pitäähän sitä nyt meilläkin oma Paavo olla, vaikkei se yhtä komea olekkaan kuin tämä netin huima komistus.

Hih, ostin myös sellaisen liiketunnistimella olevan linnun, joka siis visertää kun sen ohi menee. Näytin sitä Ellille ja tytsi meinas vallan seota, niin mielenkiintoinen se oli. Tarkoitus oli, että laitan sen kesällä tuohon ulkoportaille ja kun ulko-ovi on auki, kuulen jos Elli änkeää pihalle ;) Nyt täytyis vaan typykkä totuttaa siihen, ettei se aina kaatais sitä nurin ohimennessään. Hmm. täytyypä vielä pistää muutama kuva tuosta typykästä, kun tänäiltana mennään trimmeriin (trimmaaja). Onpa sitten ensi kerralla taas uudennäköinen neitonen kuvissa. Muumipapan sanoin: "Tapasin kerran erään neitosen ilman otsatukkaa". Kuka muuten muistaa tuon lausahduksen tai on ylipäätään katsonut muumeja?


Tukka silmillä!


Mä meen tänään trimmeriin!


Noi päälaella olevat hiukset on niin hennot, että näyttää ihan harmaalta kun valo osuu niihin.
En ymmärrä, miksi nuo päälaen karvat on niin erilaatuiset kuin muualla. Muualta se on kyllä ihan normaalikarkea.

MUKAVAA JA LÄMMINTÄ LOPPUVIIKKOA JA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!