Sain ennen juhannusta tilaustyön, joka koski joulukortteja. Ovatpas sitten hyvissä ajoin valmiita. Materiaali ym. tykötarpeet olivat asiakkaan.

   
Alunperin hän halusi 10 kpl noita valkopohjaisia, mutta sain ylipuhuttua hänet noihin punapohjaisiinkin. siis 5 valkoista ja 5 punaista. Hyvin simppeli malli, ei mitään turhia kruusailuja. Pidin näistä, niin että tein niitä samantien muutan itsellekin, omista materiaaleista tietenkin. Sopii sinipohjaisenakin. Nuo hiutaleet ovat pienen tarratyynyn päällä, eli ovat hieman kohollaan.


Mummuni sisar on siirtynyt ajasta ikuisuuteen 92 vuoden korkeassa iässä. Hän ei ollut enää vuosiin kiinni tässä maailmassa ja oli täysin vuoteenomana. Epäilen että hänelle itselleen saattoi olla helpotus päästä pois. Hän asui poikansa kotona, joka on meidän naapurissa. Meillä ei juurikaan ole kanssakäymistä ollut, mitä nyt joskus aidan yli jutustelua. Isäntä siellä kuitenkin ilmoitti meille asiasta ja kutsui hautajaisiin, jotka ovat nyt tulevana perjantaina. Olin silloin jo tietoinen asiasta ja ojensin hänelle ylläolevan tekemäni osanottokortin.

  
Tein myös muutaman adressin, noinniinkuin koemielessä, ja mielestäni onnistuin aika hyvin. Kuvat vaan eivät ole edukseen. Yhden näistä vien muistotilaisuuteen. Kaksi ensimmäistä ovan vihertävän harmaalla hieman rösöisellä kartongilla, molemmissa samanvärinen kartonkivälilehti. Viimeinen on samanlainen rosoinen, mutta valkoinen kartonki. Välilehti vielä tekemättä. Jokaisessa on risti ylänurkassa ja reunoja kiertää hopeanvärinen ääriviiva. Myös itse kuva on rajattu hopeanvärisellä ääriviivatarralla, ekassa kortissa ne ovat leveämmät, kuin muissa. Teksitarrana "Lämmin Osanotto", jonka onnistuin jokaisessa laittamaan hieman vinoon. Siis ei millään suoraan vaikka kuinka yritin, käytin viivotintakin apuna. Olkoon sitten niin. En tiedä minkä näistä veisin. Kaunein on varmaan tuo viimeinen, mutta alunperin suunnittelin tuota ekaa. Muistolause ei vielä ole valmiina, mutta jos valinta osuu ekaan, niin se on jotain mikä liittyy purjehtimiseen tai veteen. Sopisikohan esim.

Minä soudan pois maailmasta
uneen ja unheeseen
ja tuskasta kuolemasta,
minä soudan vapauteen
.


Nämä korut tein, kun ostin mustavlkoisen kesäpaidan, eikä siihen oikein sovi muu, kuin mustavalkoinen. Mietein, että voisin nämä laittaa sinne hautajaisiinkin, on sitten muutakin väriä kuin täysin musta hautajaispuku. Korviksia nyt varmaan voi käyttää, mutta kuka tietää onko soveliasta ko. tilanteissa käyttää helmiä ja/tai rannerengasta? Vai onko se liikaa? Kuuluisiko hautajaisissa olla koruitta?


Innostuin vääntämään muutaman rannekorun. Ne on pujotettu ihan vaan kumilenksuun, pukemisen helpottamiseksi. Jossain näin noita "häntiä", ja innostuin niistä niin, että jätin näihinkin kaikkiin hännät, samoin kuin tuohon ed. mustavalkoiseenkin.


Arvaa mikä? No Ellihän se siinä loikoili taas jaloissani, kun katselin telkkua kutimet kourassa. Menossa on musta röyhelöhuivi, jota suunnittelin juuri hautajaisia varten, en tosin silloin vielä tiennyt näistä tulevista. Jos helmet eivät käy, voisin laittaa sensijaan tämän, mikäli ilma on kolea. Kuinka sattuikin kiertymään Ellin kuonon ympärille ;)