Meillä taitaa olla viisaampi koira kuin olen kuvitellutkaan. Olen opettanut Ellille paria "ylimääräistä" temppua. Ekan opetin jo viime syksynä, vai oliko se vielä viime kesää. Eli komento kieri on, että pitää mennä maahan ja siitä kierähtää selän kautta ympäri. Ei siinä kauaa kulunut kun Elli hoksas miten se mennään. Toisinaan Ellin ruokahalu vaan on niin olematon, ettei sitä myöskään temput kovin kiinnosta. Niiden avulla sain kuitenkin Ellin jotenkuten juoksuaikaan syömään. Mutta nyt, kun ruokahalu on taas palannut entistä ehompana, oli jälleen uuden tempun opetteleminen ajankohtaista. Opetin Ellin hyppäämään selkään. Menin konttasilleni lattialle, mahd. matalaksi ja toisessa kädessäni raksu. Näytin raksua Ellille ja väänsin käteni selkääni ja sanoin Ellille, että hyppää. Aluksi se nosti vain etutassunsa selkääni päin ja yritti kurotella raksua kädestäni, mutta en antanut, vaan komensin uudelleen: hyppää. Ja parin yrittämän jälkeen se hyppäsi. Harjoiteltiin vielä muutama kerta ja hyvinhän se jo sujui. Myöhemmin isäntä pestattiin hanslankariksi ja niin Elli hyppeli innoissaan vuoroin selälle ja sohvalle ja lattialle. Mitähän sitä seuraavaksi harjoittelisi, kun tuon jo osasi niin nopsaan. Onhan tuo hyppääminen itsessään Ellille helppoa, mutta että pitää hypätä pehmeälle, ehkä hieman liikuvallekin alustalle. Ja tulihan tuohon kierimiseenkin ruokahalun palautumisen myötä uutta ponttakin. Välillä näytän pelkät käsimerkit ja Elli tekee tempun ilman muita komentoja. Toisinaan tosin on otettava vieläkin komentosanat käyttöön. Maahan ja kieri.

Harrastusmielessä tekis mieli kokeilla tuota Agilityäkin, mutta itarana ihmisinä pidän sitä hieman turhan kalliina harrastuksena.  Musta tuntuu, että Elli saattais kyllä pitää siitä. Toisaalta olen itse ehkä hieman laiska siihen pidemmän tähtäyksen harkkoihin. Eikä kilpailu kiinnosta. Ehkä kotiagi vois tulla kyseeseen, mutta ekaks täytyis kyllä jostain saada hyviä ohjausvinkkejä. Mitäs temppuja teillä osataan?

Noista Ellin tempuista ei oo kuvia, kun en saanut vielä ketään pestattua malliksi (ehkä myöhemmin - who knows?), mutta tässä pari muuta kuvaa:


Pidemmällä lenkkiksellä.


Osaammää tämmäsenki tempu!Meidän pihassa ei kyllä ikinä ennen ole sorsat vierailleet, joten hämmästys oli suuri kun eräänä päivänä pihassamme tepsutteli sorsapariskunta. Tätä ei näytetty Ellille, jottei se säikyttäisi niitä heti tiehensä.